De ODC-meting is een beproefde assessment tool waarmee je door middel van een vragenlijst binnen 10 minuten diep inzicht krijgt in de onderliggende drijfveren van gedrag en motivatie. ODC, het Odin Development Compass, gaat uit van de vooronderstelling dat pas als we werkelijk begrijpen hoe onze interne opmaak is, waar onze kracht ligt en waar we van nature tekort komen, duurzame verandering mogelijk is. Dat wat van nature dicht bij je staat is eenvoudiger aan te sturen en bij te schaven.
Velen van ons laten echter aangeleerd gedrag zien. Gedrag dat past bij de omstandigheden waarin we ons bevinden. Dit aangeleerde gedrag kan hooguit veranderen naar ander aangeleerd gedrag en daarmee nooit de potentie krijgen van wat ons van nature is gegeven. Aangeleerd gedrag maakt kwetsbaar. Het doorontwikkelen van natuurlijk potentieel, aan de andere kant, maakt krachtig.
De ODC-meting geeft inzicht in de kwaliteiten en competenties die ons van nature zijn gegeven. Hierdoor kunnen coachingstrajecten (zowel voor individuen als teams) veel gerichter worden gebruikt. Als je weet wat wél en niet ontwikkelbaar is, kan direct op verandering worden ingezet. Een duurzame verandering naar individuele- én organisatorische groei. Andersom kan met de ODC-meting geanalyseerd worden welke competenties er nodig zijn voor een bepaalde functie. Zo kan, bij het aannemen van nieuwe medewerkers, vooraf de meest succesvolle match gemaakt worden. En kunnen er bij organisatieveranderingen teams worden samengesteld die zich onderling goed verhouden. In sync met de gewenste koers.
Door te meten analyseren we de ruimte die er is tussen de gekozen strategie en de daadwerkelijke mogelijkheden van de individuele medewerker en teams.
Elke organisatie staat of valt met de mens in die organisatie. De strategie die op bestuursniveau wordt geformuleerd zal uiteindelijk door de individuele medewerkers binnen het team waarin zij werken vorm krijgen. Een optimaal functionerend team en teamleden zijn dan ook van essentieel belang bij een succesvolle implementatie van de gewenste organisatiewijzigingen.
Binnen elk team spelen onderliggende opvattingen een rol die van invloed zijn op het functioneren ervan. Veelal gaat het om onbewuste gedachten en overtuigingen. Als er inzicht is in de onderliggende motieven en behoeftes kan het team veel effectiever functioneren. Met een analyse leggen wij deze onderstromen vast en wordt het team veel makkelijker “stuurbaar”. Door ons te richten op het verbinden van innerlijke drijfveren met de taken die van buitenaf worden opgelegd, kan er aangestuurd worden op een haalbare en toekomstbestendige organisatiestrategie.
Huigenstraat 2
6691 EL Gendt
De wereld is in beweging. Blijf geïnspireerd en ontvang 6 keer per jaar verfrissende inzichten in teamontwikkeling en leiderschap.
2020 Midgard | Privacyverklaring | Inschrijfformulier